Baron Hildprandt ze zralých hrušek si z prestižní soutěže konané v San Francisku odvezl zlatou medaili. Blatenský destilát má být na co hrdý – San Francisco World Spirits Competition je uznávaná soutěž a ocenění Gold Medal znamená pro každou značku obrovské uznání za dobře odvedenou práci a výjimečnou kvalitu spiritů.

 Baronovy hrušky jsou zlaté

Na mapu medailistů byl nově přidán Baron Hildprandt ze zralých hrušek, blatenský destilát s bohatou historií, vyráběný podle původní receptury rodu Hildprandtů. Již devatenáctého ročníku San Francisco World Spirits Competition se zúčastnilo celkem 2469 spiritů. Baron Hildprandt ze zralých hrušek si odvezl ocenění Gold Medal.

Soutěž si zakládá na opravdové profesionalitě a nestrannosti. Spirity jsou posuzovány jednotlivě, nejsou mezi sebou porovnávány, aby došlo k co nejpřesnějším výsledkům. Nestrannosti porotců je dosaženo díky blind tastingu – ochutnávání naslepo. Případné upřednostňování jedné značky porotcem proto nemůže ovlivnit celkový výsledek. Jednotliví porotci čtyři dny ochutnávají všechny vzorky bez znalosti ceny či jiné informace týkající se výrobce daného destilátu. Gold Award je ocenění, které získávají jen opravdu výjimečné destiláty, které jsou blízko opravdové špičce. Jedná se o produkty, které nastavují jejich kategorii nové standarty.   Více informací o soutěži najdete na webu www.sfspiritscomp.com.

Ovocná specialita Baron Hildprandt ze zralých hrušek s obsahem alkoholu 40 % je blendovaný destilát inspirovaný původní recepturou rodu Hildprandtů a vyrobený macerací prvotřídního sušeného ovoce z jižních Čech. Ovoce se po maceraci nakládá do 62% ovocného destilátu, čímž se získá chuťově výrazný a voňavý extrakt. Baron Hildprandt ze zralých hrušek následně vzniká smícháním tohoto extraktu, 1 rok stařeného destilátu a vody z vlastních studní. Výsledný blend se dostařuje po dobu 2–3 měsíců v sudech z českého dubu.

Foto i text: Double-U PR, s.r.o.

 

Redakce Gastro&Hotel