Zákazníci Bageterie Boulevard možnost ochutnat nové sezónní Chef Menu, které pro ně sestavil přední izraelský šéfkuchař Charlie Fadida z Tel Avivu. V menu hrají prim chutě i suroviny typické pro izraelskou kuchyni. Kromě dvou různých baget a polévky se v rámci řady Balanced calories představí také vegetariánský burger a veganský wrap. Nové Chef Menu je dostupné na všech pobočkách Bageterie Boulevard. Jako první menu ochutnal velvyslanec Státu Izrael v České republice Daniel Meron.

Sezónní Chef Menu je vždy sestavováno ve spolupráci s předními šéfkuchaři. Tentokrát se Bageterie Boulevard rozhodla oslovit izraelského šéfkuchaře Charlieho Fadidu, který je známou a úspěšnou osobností gastronomického světa. Už ve svých 21 letech získal první kulinární ocenění a v současnosti je držitelem více než 60 různých medailí a trofejí z gastro soutěží z celého světa. 14 let byl šéfkuchařem v telavivském hotelu Sheraton a nyní je majitelem společnosti Charlie Art Catering. Dvakrát byl také kapitánem izraelského olympijského týmu kuchařů a připravoval jídlo pro celou řadu známých osobností včetně bývalého prezidenta USA Billa Clintona.

Izraelské menu představuje českým zákazníkům izraelskou kuchyni, která spojuje západní chutě s těmi blízkovýchodními. Tradiční nabídku Bageterie Boulevard, tedy bagety, zastupují dvě rozdílné bagety. Ta první má v sobě kuřecí stripsy v bylinkovém kuskusu, bylinkový dresink s mátou, citrusové chutney a harissa dresink. Harissa je tradiční ostrá kořenící směs typická právě pro Blízký východ a severní Afriku. Druhou bagetu s pečeným telecím a grilovaným sýrem halloumi doplňuje zeleninové chutney, petrželkový olej, rukola a chilli dresink. Další tradiční surovinou jsou batáty, protože Izrael patří mezi největší exportéry na světě. Batátová polévka s červenou čočkou, kardamonem a skořicí je v menu zdobená sezamem a datlovým sirupem.

Zdravou kuchyni a řadu Balanced calories zastupuje 100% veganský cizrnový wrap z chleba lavaš s pečenými paprikami, petrželovou tahini pastou, mango chutney a little gem salátem. Druhou variantou je sója & tofu burger, který je spolu s mátovým dresinkem, rajčaty a polníčkem servírovaný v anglickém muffinu.

Spolu se sezónním letním izraelským menu se v Bageterii Boulevard představí ledové drinky. Jahodový sorbet a osvěžující citronádu doplní mangová limonáda s yuzu, které se marinovalo v medu.

Izraelské Chef Menu bude v nabídce po dobu tří měsíců na všech pobočkách Bageterie Boulevard. K jeho objednání můžete v Praze, Brně, Plzni, Pardubicích, Mladé Boleslavi, Ústí nad Labem, Liberci a Kolíně využít rozvoz Bageterie Boulevard a vše si objednat na webu bbdomu.cz.

 O Bageterii Boulevard

Bageterie Boulevard je rychlé občerstvení pro náročné. Již od roku 2003 rozvíjí vlastní expres gourmet koncept, který v sobě dokáže spojit nejkvalitnější evropskou gastronomii, připravovanou výhradně z čerstvých regionálních surovin a rychlost, která stačí tempu dnešní doby. Spolu se svými franšízanty vlastní 47 poboček v českých městech i světových metropolích.

Kromě nabídky složené z baget, salátů, polévek nebo snídaní do Česka pravidelně přináší sezónní Chef menu inspirované kuchyní vybraného evropského či světového regionu a vytvořené evropskými gastronomickými špičkami. Pro všechny hlídající si linii pak nabízí speciality z řady Fit Calories.

Více se o Bageterii Boulevard a jejích novinkách se dozvíte na webu www.bb.cz.

Redakce Gastro&Hotel