7. října bude spuštěna Bacardí Univerzita, která bude mít zastávky po celé České republice. V rámci denního školení bude rozvíjeno povědomí o třinových rumech a jejich tasting, a důraz bude kladen na značku Bacardí a z části také Martini, Bombay Sapphire a Grey Goose.

Předmětem tohoto školícího projektu bude historie a rodina Bacardí, výroba třtinových rumů, ingredience, umění destilace, legendární koktejly, rumový chuťový profil, rumová mapa apod. Zároveň se bude vyučovat historie a výrobní procesy Ginu, Martini a vodky Grey Goose. U všech značek se budou probírat nové koktejly a důraz bude i na správnou přípravu od profesionálních a již školených barmanů a na nejmodernější trendy v mixologii.

Bacardí University je určena pro barmany, kteří za sebou již mají základní kurz a chtějí se dále vzdělávat a učit se nové věci – včetně znalostí několika značek. Značky Bacardí i Martini určovaly trendy a byly inspirací legendárních koktejlů a stály u zrodu moderní koktejlové kultury, jak ji známe dnes. Během jednodenního školení se účastníci dozvědí zajímavé informace o prémiových alkoholových značkách, nejnovějších světových trendech v oboru a další informace, které následně využijí při své práci.

Zájemci, profesionální barmani, se mohou přihlašovat prostřednictvím obchodních zástupců společnosti Brown Forman Czech & Slovak Republics. „Cílem Bacardí Univerzity je informovat odbornou veřejnost o námi zastupovaných značkách, jejich hodnot, výrobě i historii. Rádi bychom v barmanech probudili vášeň pro mixologii už jen díky tradicím, které naše značky přináší,“ říká Kateřina Škroudová, brand managerka Bacardí&Martini pro Českou republiku.

Školení povede o?ciální ambasador značek společnosti Bacardi Marek Šenkapoul, který je nejen profesionální barman a odborník na barmanství, ale byl speciálně vyškolen pro vzdělávací projekt Bacardí University. Spolu s ním povede kurzy i Tomáš Kučera, barman, poradce, lektor Barové akademie a spolumajitel baru JO´s.

V období říjen-listopad je naplánováno 12 kurzů po 40 účastnících, tedy celkem pro 480 barmanů. Jednotlivé kurzy budou probíhat v Praze (4 termíny), Brně, Ostravě, Olomouci, Českých Budějovicích, Hradci Králové Liberci, Kladně a Plzni.

Redakce Gastro&Hotel