reklama

Avokádo – gastronomický favorit

autor: | Pro 1, 2017 | Nezařazené | 0 komentářů

Hruškovec přelahodný (botanický název pro avokádo) začíná svojí oblibou válcovat ostatní druhy ovoce. Ano, čtete správně, patří mezi ovoce, i když není sladké. Je jednou ze superpotravin, obsahuje spoustu minerálů a zdravého tuku složením podobného olivovému oleji.

Mileniálové avokádo milují

V současné době se stává hitem v restauracích, kavárnách, kde se podává namazaný na tousty či v podobě známého mexického guacamole. Stalo se jedním ze symbolů raw stravování. A protože je o něj velký zájem, jeho cena na trzích stoupá – během června se dokonce zdvojnásobila. Velkými fanoušky tohoto zeleného plodu jsou mileniálové, jejichž stravovací návyky se obecně liší od chuťových stereotypů starších generací. Z průzkumu, který byl proveden ve Velké Británii, vyšel zajímavý výsledek, který „rozděluje“ generace.  Zatímco mileniálové jedí avokádo pravidelně, v generaci lidí nad 40 let existuje pouhých 16 %, kteří avokádo vůbec někdy okusili.