Začátek roku 2017 je dávno za námi a s tím se taky rozbíhá naše každoroční anketa Zlatý kuchař. V této anketě bude odborná veřejnost, a nejen ona, vybírat nejlepšího kuchaře v České republice. Než se pustíme do nového ročníku připomeňme si, jak to vypadalo v předchozích letech.
Jak anketa vznikla?
S nápadem vyhlásit anketu Zlatý kuchař přišel jednoho dne do redakce textař, spisovatel, labužník a gurmet-kritik Vladimír Poštulka. Je sice pravda, že v naší malé republice máme anket jako máku, ale taková, která by zmapovala naši gastronomickou scénu, tady byla v roce 2013 jediná .
Jak to dopadlo loni
Zlatým kuchařem roku 2015 se stal Jan Punčochář (Grand Cru Restaurant), stříbrnou příčku obsadil Oldřich Sahajdák (La Degustation Bohême Bourgeoise) a bronzový byl Roman Paulus (Alcron Praha). Volilo se v těchto kategoriích: Zlatý kuchař, Zlatý zahraniční kuchař, Objev roku, Hvězda gastronomie a úplnou novinkou byl Hlas veřejnosti. Tisková konference proběhla v krásné restauraci Grand Cru v centru Prahy. Novináři se dozvěděli mnoho informací nejen z organizace celé akce, ale i zákulisní špeky:). Vzhlášení výsledků a závěrečný galavečer za přítomnosti se odehrál v .
Kompletní výsledky najdete na výsledky 2015 a pokud si chcete připomenout nazapomenutelnou atmosféru, můžete navštívit facebookovou stránku Zlatý kuchař a nebo kliknout na odkaz fotogalerie galavečera 2015
Proti proudu času: rok 2013 a 2014
Každý rok se snažíme anketu vylepšovat a přicházet s novými nápady, přesto stojí za to se ohlédnout jak tato anketa vypadala na úplném začátku. V následujících odkazech můžete najít výsledky z let 2013 a 2014. Milovníci statistiky mohou porovnat, jak si jednotliví favorite vedli v jednotlivých letech.