Ambiente má Bokovku!

autor: | Srp 1, 2013 | Novinky z Gastronomie

Ambiente se spojilo s vinným klubem Bokovka v Pštrossově ulici v centru Prahy. Po krátké rekonstrukci se znovu otevřela v sobotu 20. července.
K úpravám v interiéru – cílem bylo zachovat původní lehce dekadentní atmosféru vinného baru – přibyla zásadní změna v konceptu podávání vín.

Vinný klub Bokovka vznikl v prosinci 2005 z iniciativy členů Wine Clubu, který tvořili respektované osobnosti české kulturní scény: režisér Jan Hřebejk, režisér David Ondříček, malíř Stanislav Diviš, fotograf Tono Stano, sběratel umění Jan Bejšovec a grafik Aleš Najbrt. Všechny spojovala láska k dobrému vínu. Novým, sedmým členem se v červenci 2013 stal také restauratér Tomáš Karpíšek.

Na počátku bylo přátelství a láska k vínu. Ochutnávali jsme vysněná vína a skládali se na ně. Jak jinak si dopřát kapku z posvátné lahve Château haut-brion 1970? Pak vznikla BOKOVKA. Vinný klub, kde se pijí velká vína po malých sklenkách,“ přibližují zakladatelé vznik klubu a zároveň definují novou jedinečnost Bokovky, kterou jsou „velká vína podávaná po malých sklenkách“. Hosté mohou ochutnat špičková vína tzv. „na skleničku“. Cena za skleničku je jednotná – 100 Kč, liší se množstvím vína ve sklence podle kvality a jedinečnosti vína. Sklenka nebo menší karafa kvalitního, ale dostupnějšího vína tak má objem například 0,375 litru, zatímco sklenka vína raritního třeba jen 0,07 litru. V Praze unikátní koncept podávání vín umožňuje během jedné návštěvy, na jednom místě poznat ta nejlepší vína z Bordeaux, Burgundska, Moselu, Wachau nebo Toskánska, ale také méně známá, velmi zajímavá vína z celé Evropy, včetně nejlepších moravských vín. Víno označené monogramem člena klubu bylo vybráno podle jeho individuálních preferencí. Navíc vás každé pondělí jeden z členů klubu osobně obslouží. K vínům může host ochutnat čerstvý domácí chléb šumavu obložený obvyklými i méně obvyklými ingrediencemi – od pomazánek z tvarohu a vajec až po tatarák, uzené ryby nebo škvarky z „přeštíka“. Vše je připravované z čerstvých surovin pocházejících nejčastěji z malých farem.

Přijďte ochutnat velká vína po malých sklenkách mezi lidi, kteří milují skvělé víno, jídlo a dobrou náladu!