Hotel Horizont, Pec pod Sněžkou | 08. 12. 2017 - 12. 12. 2017 , Celodenní akce

Dal by se podle nich snad řídit kalendář. Předzvěstí astronomické zimy v Peci pod Sněžkou jsou již tradičně Gastronomické dny šéfkuchaře hotelu Horizont Jiřího Švestky. Ty již po dvanácté zpestří  období před začátkem zimní sezóny ve SkiResortu Černá hora – Pec. Každoroční svátek skvělých pokrmů a vybraných vín letos proběhne o druhém adventním víkendu od 8. do 10. prosince.

Snoubení pokrmů s víny

Vrcholem Gastronomických dnů pak bude sobotní večer 9. prosince. Připravena bude více než dvouhodinová degustace sestávající z pětichodového menu, doplněného o pečlivě vybraná moravská vína z vinařství Chateau Valtice. Jednotlivé chody budou průběžně představeny šéfkuchařem Jiřím Švestkou ve spolupráci s Markem Šťastným, ředitelem Chateau Valtice. „Sobotní večer je určen hlavně těm hostům, kteří chtějí ochutnat hned několik pokrmů najednou, a také se o nich něco dozvědět. Jsme však připraveni i na hosty, kteří by sobotní degustaci nestihli. Ti si mohou v HORIZONT café & restaurantu od pátku do neděle užívat nejen pokrmy ze sobotního degustačního menu, ale i další speciality, připravované našim kuchařským týmem exkluzivně pro tento víkend,“ říká Karel Rada, ředitel hotelu Horizont.

 Degustační menu pro 12. Gastronomické dny v hotelu Horizont

  • Jemná krémová polévka z pečeného česneku s restovanými slaninovými krutony
    Sylvánské zelené pozdní sběr 2015
    Veltlínské zelené výběr z hroznů 2015
  • Bramborové rösti s lososem, šlehačkou s lososovým kaviárem a zastřeným křepelčím vejcem, doplněné koprovým olejem
    Chardonnay výběr z hroznů 2015
    Rulandské bílé výběr z hroznů 2015
  • Prsíčko a stehýnko z mladého kuřátka, připravované na přepuštěném másle s čerstvými bylinkami, podávané na chřestovém pyré s pórkem
    Ryzlink vlašský výběr z hroznů 2015
    Ryzlink rýnský VOC Valtice 2015
  • Spider steak z telecího masa s fazolovým ragú a tuřínem pečeným na přepuštěném másle
  • Merlot pozdní sběr 2015
    Frankovka výběr z hroznů 2015
  • Nočky z odpalovaného těsta na čokoládovém mascarpone s čerstvými fíky marinovanými v cukrovém roztoku a jadérky z granátového jablka v dezertním víně a medu
    Aurelius pozdní sběr 2016
    Rulandské šedé výběr z hroznů 2015A na závěr cuvée Cabernet Sauvignon x Merlot výběr z hroznů 2015 barrique

Text i foto: hotelhorizont.cz

Redakce Gastro&Hotel