Hotel Octárna, Kroměříž | 27. 05. 2015 - 29. 05. 2015 , 16:00

Ve dnech 22. – 24. května 2015 se bude konat 4. ročník gastronomického festivalu na území města Kroměříž s názvem MORAVIA FOOD FESTIVAL 2015. Cílem festivalu je představit a prezentovat špičkové podniky vybraných měst, se kterými se návštěvníci mohou setkat v jednom městě pod jednou střechou. Na festivalu budou mít návštěvníci možnost ochutnat degustační předkrmy, polévky, hlavní chody a dezerty, ale i tradiční bramboračku. Po dobu festivalu bude pro návštěvníky festivalu zpřístupněna zdarma zámecká vodárna a prohlídka Arcibiskupských sklepů. 

Průběh festivalu

Pátek

Live vaření s Janem Davídkem, executive chef z pražského kulinářského týmu Czech Chefs. Pan Davídek se se svým týmem v loňském roce zúčastnili a vyhráli celosvětovou prestižní soutěž FHA 2014 Culinary Challenge pořádanou v Singaporu. Jeho kuchařské umění můžete vidět v pátek i v sobotu.

http://www.unileverfoodsolutions.cz/chef/Kuchask_servis/jan_davidek

V pátek i v neděli Vám bude vařit live přímo na podiu p. Václav Forman, předseda asociace kuchařů a cukrářů ČR společně s jeho týmem. Prezentovat budou jídla, která byla úspěšná na významných gastronomických soutěžích v ČR.

Povídání o regionálních potravinách plus live vaření bude probíhat s profesionálním kuchařem panem Jaroslavem Lejnarem.

Sobota

Vaření s Janem Davídkem, executive chef z pražského kulinářského týmu Czech Chefs. Pan Davídek se se svým týmem v loňském roce zúčastnili a vyhráli celosvětovou prestižní soutěž FHA 2014 Culinary Challenge pořádanou v Singaporu. Jeho kuchařské umění můžete vidět v pátek i v sobotu

http://www.unileverfoodsolutions.cz/chef/Kuchask_servis/jan_davidek

V sobotu můžete sledovat live vystoupení dvojnásobného mistra republiky Michala Jandla v sabráži ( sabrage je francouzský výraz pro otvírání lahví sektu useknutím jejího hrdla. Láhve sektu se sekají nejen šavlí, ale i například skleničkou, sekyrkou, golfovou holí, hokejkou či srpem. Plus povídání o historii sabráže spojeného s ohnivou show.

Povídání o regionálních potravinách plus live vaření bude probíhat s profesionálním kuchařem panem Jaroslavem Lejnarem.

V sobotních odpoledních hodinách bude profesionální rybář filetovat a zároveň porcovat cca 40 kilovou rybu čerstvě ulovenou rybářem ze Srí lanky.

Ryba se samozřejmě bude poté upravovat do různých podob.

Neděle

V neděli Vám bude vařit live přímo na podiu p. Václav Forman, předseda asociace kuchařů a cukrářů ČR společně s jeho nadaným týmem. Prezentovat budou jídla, která byla úspěšná na významných gastronomických soutěžích v ČR.

V neděli můžete sledovat live vystoupení dvojnásobného mistra republiky Michala Jandla v sabráži ( sabrage je francouzský výraz pro otvírání lahví sektu useknutím jejího hrdla. Láhve sektu se sekají nejen šavlí, ale i například skleničkou, sekyrkou, golfovou holí, hokejkou či srpem.

Plus povídání o historii sabráže spojeného s ohnivou show.

Povídání o regionálních potravinách plus live vaření bude probíhat s profesionálním kuchařem panem Jaroslavem Lejnarem.

Ukázky z moderní cukrařiny Vás budou čekat v neděli.