PVA Praha Letňany, Praha | 05. 10. 2017 - 06. 10. 2017 , 10:00 - 18:00

Do České republiky již brzy zamíří hvězda švédské gastronomie a mistr molekulární kuchyně Douglas Spiik! Tento fenomén skvělého a originálního jídla bude hostem kongresu v rámci pražského veletrhu FOR GASTRO & HOTEL, kde předvede své umění. 

Douglas Spiik je poměřováns britskou legendou Hestonem Blumenthalem

Douglas Spiik je v odborných kruzích světové gastronomie považován za švédskou variantu britské legendy Hestona Blumenthala. Jeho doménou jsou inovativní kuchařské techniky a moderní molekulární gastronomie. Čeští profesionálové z oboru pohostinství se budou moci s Douglasem Spiikem potkat a seznámit s jeho uměním na odborném kongresu veletrhu FOR GASTRO & HOTEL, kde bude mít svou kuchařskou show. „Je pro nás velkým potěšením, že můžeme hostům kongresu předvést program na evropské úrovni. Douglas Spiik patří k naprostým špičkám svého oboru, jehož jméno má velkou váhu mezi nejvýznamnějšími osobnostmi světa gastronomie. V České republice předvede svou show již 6. října v rámci kongresového programu,“ říká generální ředitel pořadatelské společnosti ABF, a.s. Tomáš Kotrč.

Kongres FOR GASTRO & HOTEL mnoho dalších zajímavých hostů

Kromě originální kuchařské show ale nabídne kongres FOR GASTRO & HOTEL mnoho dalších zajímavých hostů, přednášek a workshopů. Již ve čtvrtek 5. října se uskuteční slavnostní galavečer s vyhlášením soutěže Kuchař roku ČR 2017/2018, kterou pořádá Asociace kuchařů a cukrářů ČR. V rámci slavnostního večera, který bude moderovat herečka a gurmánka Markéta Hrubešová, se představí se svou motivační přednáškou také kouč a sportovní psycholog Marián Jelínek.

Barmanská show s Tomášem Kučerou z Barlife Akademie

Ještě jeden unikát chystá kongres FOR GASTRO & HOTEL pro své profesionální hosty, a to barmanskou show s Tomášem Kučerou z Barlife Akademie. Ten jako mistr mixologie pro blížící se slavnostní příležitost připraví hostům speciální míchaný drink, který doposud neměli šanci ochutnat. „Hosté budou moci ochutnat vodku infuzovanou citronovou trávou s domácím hřebíčkovým sirupem a čerstvou šťávou z granátového jablka,“ prozradil Tomáš Kučera. Co dalšího čeká na hosty kongresu?

 Chytré koncepty vítězí

V pátek 6. října budou moci účastníci kongresu navštívit přednášky na téma Chytré koncepty vítězí, kde své zkušenosti předají Miroslav Bukva z Clarion Congress Hotel Prague a Roman Vaněk z Pražského kulinářského institutu. Dopoledne se hosté kongresu mohou připojit k panelové debatě na aktuální téma narovnávání podmínek na trhu HoReCa, ve které mimo jiné vystoupí prezident Asociace hotelů a restaurací ČR Václav Stárek nebo náměstkyně ministra financí Alena Schillerová. Chybět nebudou ani případová studie Proč je víno v restauraci chytrá volba nebo Coffee 4.0. – Inovace ve světě kávy.

Galavečera a odborného kongresu FOR GASTRO & HOTEL se mohou zúčastnit pouze podnikatelé z oblasti pohostinství, kteří se zaregistrují na portálu kongresforgastro.cz. Kapacita míst je omezena.