Karlovský gastrofestival láká na slavného rakouského „Michelina“, soutěže o nejlepší frgál i klobásu a na skvělý doprovodný program
Gastronomické zážitky v celém údolí Léskové
Také letos čekají na účastníky ochutnávky specialit podávané v místních hospůdkách a horských hotelích, rozesetých po 3,5 km dlouhém údolí Léskové.
Mezi jednotlivými gastro zastávkami se můžete projít po cyklostezce Bečva nebo se popovézt vláčkem, koňským povozem a historickým autobusem. Na jedné ze zastávek najdete i bohatý farmářský trh se spoustou zajímavých produktů. Zažít můžete i soutěž o nejlepší frgál a klobásu, řemeslný jarmark, posezení s muzikami, barmanské večery či zábavu pro děti, nebude chybět ani oblíbená frgálová manufaktura, v níž si můžete zkusit vyrobit vlastní valašský frgál. Třešinkou na dortu pro náročné gurmány jsou sobotní Michelinská galavečeře a nedělní Michelinský oběd ve Spa hotelu Lanterna, k jehož přípravě pořadatelé každý rok přizvou uznávanou osobnost oceněnou michelinskou hvězdou. Letos můžete ocenit kulinářské umění vyhlášeného rakouského šéfkuchaře Toniho Mörwalda, jenž vede vídeňskou michelinskou restauraci Le Ciel.