Údolní 33, Brno | 16. 07. 2015 - 26. 07. 2015 , 10:00 - 0:00

Objevte kouzlo farmářských lahůdek i jejich cestu od vidlí až na vidličku

Jste milovníci dobrého jídla a zajímáte se o jeho původ? Právě pro vás se od 16. do 26. července na festivalu Jídlo z blízka vaří lahůdky z regionálních surovin. Nechybí ani kurzy vaření a degustace vín.

Po deset červencových dnů si můžete ve vybraných podnicích užívat jedinečná tříchodová menu připravená výhradně z místních ingrediencí od nejlepších regionálních producentů, se kterými vás seznámí jídelní lístek.

V nabídce restaurací najdete čerstvé pstruhy z Moravského krasu, šťavnaté králičí, jehněčí, vepřové i hovězí maso z ekofarem na Valašsku a Vysočině nebo jihomoravskou zvěřinu a těšit se můžete i na využití čerstvých bylinek, sezónní zeleninu, borůvky, jahody, moruše i sluncem provoněné třešně od Kroměříže či meruňky z Břeclavska.

Chcete vědět více o tom, odkud vaše jídlo pochází? Letní festival má také doprovodný program, na kterém je možné seznámit se osobně se sedláky, vinaři, malovýrobci delikates i šéfkuchaři, kteří svoji práci nepřestali dělat s láskou. Pod jejich laskavým dohledem si můžete vyzkoušet tradiční řemesla, naučit se klasické recepty nebo ocenit půvab moravských vín.

Jestli jste dosud váhali s pečením kváskového pečiva nebo přípravou domácích těstovin, vrhněte se do toho tentokrát po hlavě. Program je připraven právě pro vás! Přiveďte i své děti, které jistě nadchne, jak se z několika málo ingrediencí stane sladce voňavý babičkovský koláč. Do Brna také zamíří na velké degustace ve stylu zahradní slavnosti zástupci čtyř vinařských obcí jižní Moravy.