Rybí a seafood festival Fishkus, který se uskuteční 16.května na Smíchovské náplavce je pokračováním úspěšného konceptu food festivalů zde pořádaných jako je Náplavka Street Food či Polívkování.
Návštěvníci se mohou těšit na více jak 50 stánků, ve kterých se budou podávat ryby grilované, uzené, pečené či nakládané, dále ústřice, mušle, krevety, mořské plody a jiné. Představí se zde zástupci zemí jak je např. Chorvatsko, Thajsko, Brazílie, Vietnam, Řecko, Norsko, Rusko, Holandsko, Japonsko a chybět nebudou ani tradiční české rybí recepty. Probíhat budou kuchařské workshopy, ukázky filetování, porcování 100 kg mečouna, příprava sashimi nebo třeba otevírání ústřic.
Za vstupné 30 Kč, získá návštěvník časopis Fishnews, kde budou zveřejněny recepty, základní pravidla jak nakupovat ryby a mořské plody, zajímavosti o rybách a seznam restaurací a obchodů s rybami. Každý návštěvník také obdrží v ceně vstupného koření na ryby.
Po zkušenostech z minulých festivalů se mění dispozice prostoru akce, tak aby se návštěvníci cítili pohodlněji a měli více prostoru pro ochutnávky.
KDE:
Smíchovská náplavka – Hořejší nábřeží, Praha
KDY:
Sobota 16.května 2015 10:00 – 20:00
INFO:
Událost na Facebooku – Fishkus