• Cappuccino

V silnostěnném porcelánovém šálku o objemu 150–180 ml s designově ladícím podšálkem. Ideální je vnitřní oblý „kulatý“ tvar šálku, který by měl mít vždy ouško a být předehřátý. Cappuccino by se mělo podávat v jednoduché podobě. Použití kakaa, skořice či dalších ingrediencí by mělo být pouze po dohodě s hostem. Také ke cappuccinu, stejně jako k espressu, je vhodné servírovat malou sklenku vody, případně cukr, čokoládový bonbón apod.

  •  Caffé Latte

Pro Caffé Latté je typické rozložení nápoje do tří vrstev, espreso vytváří hnědou hranici mezi bílým mlékem dole a trochou bílé mléčné pěny (0,5 -1 cm) nahoře. Pro zdůraznění vrstveného efektu se obvykle podává ve vysoké skleničce o objemu 225–300 ml. V Norsku nebo Švédsku pijí tuto kávu i ze sklenic o objemu 350–500 ml. Podšálek by měl být ve stejném duchu, tedy skleněný, a lžička dlouhá úměrně velikosti sklenice.

  •  Caffé Macchiato

Caffé Macchiato pochází od italského slova macchiato (flekatý). Jedná se o espresso s kapičkou mléka. Podává se na podšálku v šálku o objemu 60–90 ml, se skleničkou vody a cukrem.

  • Latte Macchiato

Latte Macchiato  je specifický kávový nápoj. Jedná se o teplé mléko s kapkou kávy. Podáváme na skleněném podšálku ve sklenici o objemu 225 ml, s dlouhou lžičkou, cukrem.

  • Café Corretto

Café Corretto – espresso s přidáním destilátu, servírujeme na podšálku ve skleněném šálku o objemu 60–90 ml, destilát podáváme vždy zvlášť v malé skleničce.

  • Frappé

Frappé se podává ve vysoké sklenici o objemu 225 ml, s dlouhou lžičkou a brčkem.