Roadshow je půldenní odborná akce plná přednášek dotýkajících se různých oblastí podnikání v pohostinství. S touto sérií přednášek, přinášejících pohledy na aktuální výzvy a příležitosti, kterým čelí provozovatelé ubytovacích i stravovacích zařízení každoročně vyjíždíme do jednotlivých regionů.
Připravte se na odborná témata, konkrétní návody i řečníky, kteří jsou sami zkušení manažeři a odborníci. Roadshow nejsou jen obyčejné prezentace, jsou to interaktivní setkání, kde se sdílí zkušenosti a vytváří profesní kontakty. Vyberte si jednu ze zastávek našich akcí a buďte daný den našimi hosty. Přijeďte za námi do Karlových Varů, Prahy, nebo Ostravy.
Přednášející a jejich prezentace
HLAVNÍ TRENDY WEBDESIGN A E-COMERCE V ROCE 2024
Jaromír Pažout, Chief Strategy Officer, Virtual Zoom
Uživatelé od svých online zážitků očekávají každý den více. Jaké trendy mohou hotely a restaurace na webových stránkách využít, zvýšit tak interakci a očekávání dnešních technologicky náročných klientů? To vám prozradí Jaromír Pažout ze společnosti Virtual Zoom.
TECHNOLOGIE V HOTELNICTVÍ: CESTA K EFEKTIVITĚ
Jan Zavřel, HotelTime Solutions
Jan Zavřel z HotelTime Solutions se zaměří na automatizaci procesů v hotelnictví, na průřez světem hotelových technologií a na praktické ukázky toho, jak zefektivnit váš provoz.
GASTRONOMIE – CHYTRÝ PROVOZ A ZISKOVOST RESTAURACE
Jiří Král, šéfkuchař restaurací Sladovna, Radek Pálka, Gastro poradenství
Jaká je ekonomika a kvalita výrobního programu v restauračním provozu? Vstupní náklady a jejich kvalita od surovin po personál je nelehká cesta, ale řešení jsou! Jiří Král a Radek Pálka pracují v „Gastro poradenství“ jejich dlouholeté zkušenosti jim umožňují stanovit diagnózu a předepsat léčbu. Realizují ale i resuscitují gastronomické podniky, aby byli funkční, ekonomicky stabilní a generovali zisk. Prozradí vám nejdůležitější aspekty dobré ekonomiky gastro provozů a poukáží na pozitivní a negativní realitu restauračních podniků.
ZMĚNY A NOVINKY V PRACOVNÍM PRÁVU
Kateřina Chlebiková Zemanová
V rámci přednášky se seznámíte s aktuální právní úpravou zabývající se dohodami o provedení práce a dohodami o pracovní činnosti.
Představíme vám zásadní novinky zavedené novelou zákoníku práce od 1.1.2024, které posilují práva zaměstnanců. Seznámíme vás s konkrétními podmínkami, za kterých je v současné době možné se zaměstnancem uvedené dohody uzavřít. Upozorníme vás na povinnosti, které nově na zaměstnavatele při uzavírání dohod o pracích konaných mimo pracovní poměr dopadají.
CENY ENERGIÍ NA TRHU A VÝHLED NA PŘÍŠTÍ OBDOBÍ
Václav Straka, M&S Fair Agency
Václav Straka ze společnosti M&S fair Agency vám představí aktuální trendy v oblasti cen energií, přehled trhu s energiemi, jak se mění ceny elektřiny a plynu a jaké jsou predikce pro budoucnost. Vysvětlí proces porovnávání cen a jeho význam pro optimalizaci nákladů. Nastíní produkty dodavatelů. Řekne jak získat individuální ceny elektřiny a plynu, u jakých dodavatelů lze získat individuální ceny a vysvětlí dlouhodobou práci s individuální cenou. Prozradí služby externího energetika a její přínosy pro efektivní správu energií. Poradí praktické tipy pro snížení spotřeby energie a efektivní opatření pro snížení spotřeby energie od technických úprav až po změny v chování zaměstnanců. Doporučí kroky pro majitele, kteří mají zájem o optimalizaci svých nákladů na energie.
AHR REPORT
Václav Stárek, Klára Stárek Zachariášová
Seznámíme vás s aktuálním vývojem legislativy a s tématy, která pravděpodobně právě řešíte ve svých provozech. Představíme vám aktivity AHR ČR a podíváme se na stav cestovního ruchu optikou čísel. Informujeme vás, na co byste se měli v letošním roce zaměřit a jak vám v tom můžeme pomoci.
PROGRAM
8:00 – 9:00 Registrace
9:00 – 9:30 Report AHR ČR
Z aktuálního dění.
Václav Stárek, Klára Stárek Zachariášová
9:30 – 10:00 Představení Exluzivních partnerů AHR ČR
Co pro vás připravili naši exlusivní partneři Bidfood a Rational?
Václav Stárek
10:00 – 10:30 Hlavní trendy webdesign a e-commerce v roce 2024!
Jaké trendy mohou hotely a restaurace na webových stránkách využít, zvýšit tak interakci a očekávání dnešních technologicky náročných klientů?
Jaromír Pažout, Virtual Zoom
10:30 – 11:00 Co můžete využít od našich partnerů ?
Václav Stárek
11:00 – 11:40 Coffee break I
11:40 – 12:10 Technologie v hotelnictví: Cesta k efektivitě
Automatizace procesů v hotelnictví, průřez světem hotelových technologií a praktické ukázky toho, jak zefektivnit váš provoz.
Jan Zavřel, HotelTime Solutions
12:10 – 12:50 Gastronomie -chytrý provoz a ziskovost restaurace
Jaká je ekonomika a kvalita výrobního programu v restauračním provozu? Vstupní náklady a jejich kvalita od surovin po personál je nelehká cesta, ale řešení jsou!
Jiří Král, šéfkuchař restaurací Sladovna, Radek Pálka, Gastro poradenství
12:50 – 13:30 Coffee break II
13:30 –14:00 Ceny energií na trhu a výhled na příští období
Václav a Luděk Strakovi, M&S FAIR AGENCY
14:00 – 14:30 Právní okénko – změny a novinky v pracovním právu
Dominik Brokeš, Holub & David advokátní kancelář
14:30 Závěr, Tombola