Clarion Congress Hotel Prague oslavil pětileté výročí se svými klienty večírkem ve stylu 5 smyslů. Předvedla se speciální 3D projekce pro kongresy, optické klamy a jiné zázraky obdivovali hosté v koutku fyzikálních pokusů, oku ladila výstava fotografií Zbyňka Maděryče, nechybělo taneční vystoupení, k poslechu živá hudba, a samozřejmě pestrá ochutnávka gastronomie pod vedením šéfkuchaře Miroslava Soukupa. Clarion Congress Hotel Prague patří do portfolia hotelové skupiny CPI Hotels, která pod značkou Clarion exkluzívně provozuje kongresové hotely po celé České republice.

Clarion Congress Hotelu Prague otevřel své brány v březnu roku 2008 a od prvního okamžiku se stal vlajkovou lodí. Díky rozsáhlému zázemí kongresových prostor na ploše přesahující 4 tisíce plošných metrů o celkové kapacitě až 2500 osob, ubytovacím možnostem a především komplexní nabídce služeb je vyhledávaným místem pro odborná, společenská a sportovní setkání. Všech 27 sálů a salónků je vybaveno nejmodernější technikou, která organizátorům nabízí kvalitní zázemí pro rozmanité typy akcí. K dispozici jsou různě velké prostory od Conference Suites, vhodných pro privátní jednání, přes restaurace, salónky a sály až po kongresový sál s kapacitou téměř 2 tisíce delegátů v divadelním uspořádání. Variabilní charakter a osm metrů vysoký pohyblivý strop hlavního sálu umožňují přizpůsobení prostor velikosti a povaze akcí včetně televizních přenosů. Do hlavního konferenčního sálu je možné umístit i automobily. Přilehlé foyer o rozloze 1300 m2 nabízí vhodnou výstavní plochu pro doprovodné programy a expozice. Hostům je v hotelu k dispozici celkem 534 pokojů typu Standard nebo Executive a 25 luxusních apartmá, osm pokojů je určeno handicapovaným. „Během těch pěti let jsme měli možnost ubytovat obrovské množství hostů a uskutečnit až neuvěřitelný počet rozmanitých akcí. Ročně zaznamenáváme víc než dvě stě třicet tisíc přenocování,“ řekl Miroslav Bukva, ředitel Clarion Congress Hotelu Prague. V prvních letech fungování hotelu tvořili hlavní část hostů klienti ze západní Evropy. Kvůli ekonomické situaci v Evropě se teď obchodní politika daleko důrazněji zaměřuje i na dynamicky se rozvíjející vzdálenější zdrojové trhy. Velkou část byznysu dělají kongresy s organizátory z Velké Británie, ale zajímavé kongresy byly také z Izraele.

Nezbytným doplňkem jsou designové restaurace a bary určené hotelovým hostům i široké veřejnosti. Kuchařský a cukrářský tým zde předvádí kulinářské umění v podobě originálních pokrmů a gurmánských specialit, které odráží současné gastronomické trendy.

V rámci nadnárodní hotelové sítě Choice Hotels International byl Clarion Congress Hotel Prague oceněn titulem „Nejlepší hotel Clarion roku 2009 v Evropě“, v roce 2012 jako „Nejlepší kongresový hotel České republiky“ a „Nejlepší hotel Clarion v regionu střední Evropy“, což jej coby finalistu vyneslo do celosvětového finále, které proběhne v květnu 2013 v USA. „Rád bych připomněl také certifikát Human Friendly Place, neboli Přátelské místo pro hosty s tělesným postižením. Série školení pomohla našemu personálu pochopit specifika a důležité prvky obsluhy například nevidomých hostů nebo těch na vozíčku,“ zmínil Miroslav Bukva další zajímavou zkušenost.

Redakce Gastro&Hotel