Domů » Zlatý kuchař » Zlatý kuchař 2015 » Člen poroty: Tomáš Brůha

Člen poroty: Tomáš Brůha

Tomáš Brůha člen poroty Zlatý Kuchař

Moje cesta k vínu byla poměrně jednoduchá. Pocházím z Moravy, z Prostějova, a v naší rodině vždy bylo víno mezi nápoji  na prvním místě. Moje začátky s vínem by se daly vystopovat  v roce 1993, kdy jsem nastoupil na Hotelovou školu v Mariánských Lázních, kde bylo víno jedním z učebních témat. Pravdou ovšem je, že to hlavní jsem se postupně naučil časem a sám. V roce 1998 jsem nastoupil do společnosti BOHEMIA SEKT, kde se mi podařilo spojit můj koníček s prací a kde jsem se mnohé naučil. V současnosti působím na pozici hlavního sommeliera společnosti Premier Wines and Spirits, kde mohu pracovat s více než 1500 položkami z celého světa, tedy mám mnoho materiálu k dalšímu učení a zlepšování se. V gastronomii se celkově pohybuji více než 15 let. Avšak ani dnes nemohu říct, že něco umím. Na víně je totiž krásné to, že každý ročník je jiný, pořád se člověk musí učit a čím více toho poznávám, tím více zjišťuji, kolik toho vlastně neumím…