Vinařství Volařík se přesunulo do nových prostor

Vinařství  Volařík se na začátku dubna přesunulo na novou adresu v rámci Mikulova, na ulici K Vápence.

Nové prostory jsou čerstvě pokřtěny první velkou akcí – vína ročníku 2017 byla 20. 4. představena odborné veřejnosti.

V nových prostorách vinařství ochutnávalo ročník 2017 přes 120 pozvaných hostů. Mimo vín, která jim představila nová enoložka vinařství, Ing. Eliška Becková,  ocenili hosté zejména vzdušnost nových prostor a krásný výhled z terasy vinařství. Široká veřejnost se může do nového vinařství podívat 30. 6. od 10 do 17 hodin v rámci Dne otevřených dveří. Prohlídka degustačních prostor i terasy bude volná, zájemci mohou využít organizované prohlídky výroby s výkladem či ochutnat vína v řízené degustaci.

Představení vín ročníku 2017 pro veřejnost proběhne  13. 6. v hotelu Mandarin Oriental Prague a první srpnovou sobotu již tradičně v Křížovém sklepě v Mikulově.

„Stávající prostory vinařství byly již pro náš objem výroby a skladování  vína nedostačující“, uvádí hlavní důvod stavby nového vinařství jeho ředitel, Ing. Miroslav Volařík. „Nová budova umožňuje výrobu až 300 tisíc lahví vína ročně a hlavně celý proces zjednodušila.  Vše, od příjmu hrozna až po expedici hotového vína, probíhá v jedné hale. Bonusem nového vinařství je výhled na Mikulov, velmi dobrá dostupnost z hlavní komunikace Brno-Vídeň a velké parkoviště. Jsme si vědomi toho, že vinařství bude zajímavé i pro turisty, proto plánujeme přes hlavní sezonu nově i víkendový provoz“, uzavírá Volařík.

Vinařství Volařík obhospodařuje 80 ha vlastních vinic v Mikulovské vinařské podoblasti a soustředí se na výrobu tichých bílých vín, zejména na odrůdu Ryzlink vlašský.  Je Vinařem roku 2011 a 2014, v soutěži Král vín si za osm let jejího trvání odneslo již šestkrát vítězství za nejlepší kolekci. Vinařství Volařík již čtyřikrát získalo ocenění  Champion z Valtických vinných trhů. Naposledy se tak stalo minulý týden, kdy se Championem stal Ryzlink vlašský 2016 z viniční trati Levá klentnická.

 

text i foto: Vinařství Volařík Mikulov

Redakce Gastro&Hotel