fbpx
Domů » Nezařazené » Manifest pozitivismu: editorial nového číslo G&H

Manifest pozitivismu: editorial nového číslo G&H

Je léto. Tedy spíš parné léto. Když jsem se dnes v půl osmé ráno podívala na teploměr a zjistila, že se teplota vyšplhala už na těžko uvěřitelných 31 °C, bylo obtížné si představit, že mě čeká dlouhý pracovní den se všemi jeho povinnostmi, a že si sluníčka a tepla neužiju někde na pláži nebo na hrázi u rybníka. Když jsem si pustila rádio, napadlo mě, že v těchto dnech máme docela blízko k Britům. Ne že by se naše průměrná životní úroveň přiblížila té britské, ale stejně jako oni, máme v těchto dnech nejčastější konverzační téma – počasí. Počasí je plný rozhlas i televize a skoro každý, koho potkám, začíná rozhovor slovy: „To je vedro, takovýhle hice nepamatuju…“ a většinou dál pokračuje litanií, jak je obtížné cestovat městskou hromadnou dopravou, jak nikde nejsou funkční klimatizace nebo naopak funí až moc, že to globální oteplování přišlo nějak dřív a vůbec se to nedá vydržet…

Buďme pozitivní!

Zkusme ale na chvíli odhodit naši pověstnou českou nespokojenost a kverulantství a podívejme se na svět trochu pozitivním pohledem. A možná uvidíme za tím příšerným vedrem, na které opravdu moc zvyklí nejsme, i něco dobrého. Třeba nové možnosti pro Vaši restauraci, hotel, penzion. A pokud Vás zrovna nic nenapadá, tak se můžete u nás inspirovat… Co takhle připravit exkluzivní nabídku chlazených drinků – domácích limonád, ledových čajů i netradičních ledových káviček? Určitě jste o nich u nás už četli… A ovocným a bylinkovým limonádám se speciálně věnujeme v tomto čísle. Nebo co nabídnout nejrůznější zeleninové saláty s jedlými květinami? Potěší nejen chuťové pohárky hostů, ale všechny jejich smysly – dočtete se o nich také v tomto čísle. Rozšiřte svou nabídku o další druhy zmrzliny, chlazeného ovoce, ledové tříště, připravte místo obvyklých obědů lehké a nápadité sendviče, které si hosté mohou vzít s sebou třeba i k vodě – o nich také píšeme v rubrice Gastronomie. K ledové kávě nabídněte vychlazený, lehký, ovocný dortík – třeba Pavlovu – i o ní se tu dočtete. A vůbec, víte, že v Etiopii mají mnohem větší vedro než my tady? A proč to teď zmiňuji? Protože v rubrice Gastro&Travel si o této africké zemi a její gastronomii můžete přečíst :o).

Přejeme Vám, abyste si krásně užili dovolenou a nabrali sil do dalšího boje za kvalitnější služby v české gastronomii.

Kateřina Sobotková, šéfredaktorka