fbpx
Domů » Nezařazené » Finále soutěže s rumem Flor de Caña vyhrál Brňák z Baru, který neexistuje

Finále soutěže s rumem Flor de Caña vyhrál Brňák z Baru, který neexistuje

Zájezd do Nikaraguy, země, odkud rum Flor de Caña pochází – to byla hlavní výhra letošní soutěže, kterou pro barmany z České republiky pořádala společnost Premier Wines & Spirits. Finále se uskutečnilo v pondělí 2. října 2017 v restauraci Bobová dráha na Proseku, kde 8 finalistů představilo své finálové soutěžní drinky. Nejvíce bodů od poroty získal Rudolf Forman, barman z úspěšného brněnského podniku s názvem Bar, který neexistuje.

Nikaragua 2018

Během srpna se mohli barmani přihlásit do soutěže na Facebooku do skupiny Nikaragua 2018, kde bylo potřeba nasdílet fotku soutěžního koktejlu, jeho název a recepturu a uvést bar, za který soutěží, to vše s hashtagem #flordecana. Tématem koktejlu byla jak jinak než Nikaragua a co největší propojení obsahu nápoje právě s touto zemí a rumem Flor de Caña. Jedinou podmínkou bylo použití minimálně 4 cl rumu Flor de Caña v soutěžním drinku a jeho nabízení a prodej v zastupovaném baru.

Důležité bylo zapojit fantazii a pracovat se značkou i příběhem

„Soutěžící mohli použít jakýkoliv produkt z řady Flor de Caña, důležité bylo zapojit fantazii a pracovat se značkou i příběhem. Bylo jedno, jestli představí koktejl, nebo perfect serve čistého destilátu. Všech osm finalistů odvedlo skvělou práci a my jsme rádi, že mají chuť zkoušet nové věci a nebojí se experimentovat,“ říká Petr Vopálenský, brand ambassador společnosti Premier Wines & Spirits, a dodává: „Rudolf ve svém koktejlu s názvem Augusto skvěle propojil použité ingredience a předvedl vynikající prezentaci svého soutěžního drinku, což mu zaručilo, že začátkem roku 2018 poletí jako vítěz do Nikaraguy. Tam mimo jiné zajímavé aktivity navštíví i destilérku Flor de Caña a seznámí se s domovskou krajinou našeho rumu, kde se v těch nejkvalitnějších podmínkách pěstuje cukrová třtina na jeho výrobu.“

Rudolfův vítězný drink Augusto

  • 50 ml Flor de Caña 12yo
  • 10 ml Vermut Mancino Bianco Ambrato
  • 10 ml Oloroso sherry
  • 12,5 ml Banana & cascara oleosaccharum (domácí)
  • 5 kapek Basement bitters

Metoda přípravy koktejlu: stir

Servis: do Old Fashioned sklenice na velkou kostku ledu

Ozdoba: list aspidistry navoněný parfémem z Flor de Caña 12yo

Text i foto: Double-U PR, s. r. o.