Výroba první jalovcové pálenky na bázi neutrálního destilátu z hroznů začala loni v létě v the Thames Distillers.

Použitím destilátu z vinných bobulí je návratem k původní bázi holandského jeneveru, praotce všech ginů

Paleta botanicals zahrnuje kromě jalovce semena koriandru, sladké i hořké pomeranče, kořeny angeliky a lékořice a vodní mátu peprnou. Zakladatelé značky připomínají, že použitím destilátu z vinných bobulí se vlastně vracejí k původní bázi holandského jeneveru, praotce všech ginů. Přechod na obilný destilát byl způsobem nedostatkem vína v Holandsku, způsobeného malou dobou ledovou, jež zasáhla evropské vinice, a také politickým vývojem. Barmany ovšem potěší především 44 % obj. alkoholu, jež předurčují tento gin jako bázi míšených nápojů.

Text: Alexander Mikšovic Foto: Archiv

Redakce Gastro&Hotel