Domů » Archiv časopisu Gastro & Hotel » Gastro&Hotel 05/2015

Gastro&Hotel 05/2015

Podzimní číslo Gastro&Hotel profi revue Vás tentokrát vezme na jihozápad USA v článku Michaely Šulcové. Zjistíte v něm mimo jiné, že Američané nejedí pouze steaky a hamburgry, ale že každá oblast má svou charakteristickou gastronomii a historický vývoj. Dále se podíváme na EXPO 2015 do Milána, kde se Martin Sobotka rozepisuje o tom, že tato výstava je nemilosrdná soutěž. A jako hlavní téma, kterému se toto vydání věnuje jsou děti na cestách, v hotelech a restauracích.

Dozvíte se zajímavé informace o českých houbách a lanýžích, houbách ceněných zlatem. V rubrice Hotel&Spa se podíváme detailněji na nohy a péči o ně. Kapitola Marketing se zabývá mobilními technologiemi spojenými s hotelovým marketingem. Velké rozhovory, které přinášíme jsou nejdříve s Jitkou Ševčíkovou – lektorkou emoční inteligence a poté s hotelovým managerem hotelu Radisson Hotel Ostrava Petrem Frýdlem, který dostal výroční cenu od AHR ČR za příkladný přístup k otázkám odpovědného podnikání a udržitelnosti cestovního ruchu.

A jelikož máme podzim, tak co se Vám vybaví jako typická podzimní zelenina. Ano, je to dýně. A tak se jí i v našem textu podrobně věnujeme. Zároveň nesmí chybět recept od profesionálního kuchaře a jako podzimní inspiraci Vám přinášíme Šafránové risotto s telecím filetem od kuchaře Jiřího Středy. V tomto čísle se dočtete i o historii kančího masa, a že například před 50-ti lety byla černá pro lesníka vzácnost. A samozřejmě mnoho novinek a stálých rubrik.

Příjemné počtení za celou redakci:)