Smíchovská náplavka, Praha | 11. 03. 2017 , 10:00 - 18:00

První ročník největších vepřových hodů pod širým nebem se uskuteční 11.3.2017.

Od Husobraní k Vepřobraní

Vysoká návštěvnost podzimního festivalu Husobraní inspirovala organizátory k uspořádání podobného konceptu se zaměřením výhradně na vepřové maso. Po dlouhé zimě se proto opět sejdeme na Smíchovské náplavce, kde společně zahájíme festivalovou sezonu 2017. Můžete se těšit nejen na klasické zabíjačkové speciality jako je jitrnice, jelito, prejt, tlačenka, prdelačka nebo ovar, ale také na dobroty z udíren jako klobásy, špeky nebo uzené šunky. Na rožni se boudou točit selátka, a tak budete moci ochutnat různé pečené pochoutky. Nebude chybět pečené koleno, bůček, žebírka a škvarky. Kuchaři vám dále naservírují speciality jako trhané vepřové, porchettu, plněné pelmeně a segedínský guláš. Návštěvníci také ochutnají maďarskou mangalicu, italské prosciutto, španělský salchichon či iberskou šunku. Vše se bude hojně zapíjet hořkým pivem, ciderem a svařeným vínem. Sladkou tečkou budou kynuté buchty, koláče a frgály. Těšit se také můžete na ukázku výroby jitrnic a ovarů přímo od řezníka.

Redakce Gastro&Hotel